onsdag 22. april 2009

"Krave i tulipanmønster" 2


Denne har jeg heklet tidligere, og jeg synes det gikk betraktelig raskere denne gangen enn sist... Kraven er en bursdagsgave til lillesøster, og lengden er noe kortere enn på den forrige jeg heklet. Dette ble også forøvrig en del av destashingen, siden jeg fikk brukt opp restene fra forrige krave ;) Samme garn og nål som før!

I have made this scarflette earlier, last time I thought it took forever to finish, but pleasently faster this time. It's a bit shorter than the previous one, though. It also became a part of the destashing, since I used the leftovers from the first scarflette ;) Made with hook nr. 3,5 and wonderful mohair-yarn.

søndag 19. april 2009

Destashing


Etter hamstringen min for noen uker siden innser jeg at jeg er nødt til å bruke en del av garnet jeg har før jeg kjøper inn noe nytt. Her vi bor nå er plassen begrenset, og selv om jeg har eget arbeidsrom, er det ikke store plassen, og nå må jeg skjerpe inn litt. Om noen uker reiser samboeren og jeg til Stockholm og jeg har allerede blinket ut hobby- og garnforretningene... Så derfor må jeg få brukt noe av garnet jeg allerede har. "Prosjekt destash" har dermed startet, og første nøste ut var et nøste Mandarin Petit som ble til en kjøkkenklut ved hjelp av pinne nr. 6. La opp 50 masker med dobbel tråd og rillestrikket i vei til nøstet var slutt. Kluten ble tjukk og god, relativt stor men regner med at den krymper blittelitt på kokvask.

Since I bought kilos of yarn when my LYS closed down, I realize that my storage space is limited. Where we live now, I'm lucky enough to have my own office/crafting room, but it's quite small, so now I need to destash before I buy anything more. In a couple of weeks my boyfriend and I are going to Sockholm, and I have allready pointed out a few crafting- and yarn shops... So now I have to use some before I get some... First skein on the list was a skein Mandarin Petit, which became a dish cloth with the help of knitting needles nr. 6. I casted on 50 stitches with double thread and knitted garter stitch untill the skein was finished. Voilá!

fredag 17. april 2009

Resirkulering


Gamle lysstumper blir som nye :) Jeg brukte melkekartonger som former, og lysene ble mellom 12 og 14 cm høye. Melkekartongene var var ikke helt stødige som former, og lysene ble litt skjeve i formen (er vel det som er sjarmen med hjemmelaget :p), og saken ble ikke bedre av at de ble stående i solsteken i vinduskarmen i dag... Det var gøy å prøve dette, og jeg har mer lysrester, så skal ikke se bort i fra at det blir mer resirkulering framover :)

I melted used candles into milk cartons, and voila! The cartons were somewhat unstable, which gave the candles a homemade look (but that's the charm, right?), and it didn't get better when I placed them in direct sunlight in the window poster either... Oh well, it was fun anyway, and I still have some candles to melt!

mandag 13. april 2009

Feriehekling

Tok med meg garn og nåler til fjells i påska, og dette ble resultatet:

6. panel på Babette er ferdig:


Cover til mp3-spilleren min, heklet med fastmasker og picot i Safran og heklenål nr. 3 + en søt knapp:



Og et hespe Evilla 8/2på ca 220 gram fra opphørssalget ble til et sjal. Heklet med heklenål nr. 4, som en halv bestemorrute og kantet med en viftekant. Den lengste siden måler ca. 170 cm, og det er ca. 80 fra spissen og opp. I ettertid ser jeg at jeg kanskje kunne ha gått opp et halvt eller helt nummer på heklenåla for at sjalet skulle ha blitt litt lettere/luftigere, men er likevel særs fornøyd med slik det ble :)