torsdag 25. oktober 2012

Blomsterbarn


Lille O var hos fotografen nylig, og jeg som alltid har ment at hårbånd og "dill" på små babyer er tull, måtte krypet til korset; jammen endrer man mening når man har fått sin egen jentebaby å pynte.... :p I full fart ble en blomst heklet etter mønster fra boka "Myk start" og med en rest hvitt ullgarn. Midten av blomsten ble sydd igjen med gulltråd, og blomsten ble festet på en bit blonde. Hun var ikke veldig fornøyd med å få noe tredd rundt hodet, så hvordan bildene ble gjenstår å se... :)

Little O recently paid a visit at the photographer's, and even though I've always meant that headbands and other "stash" for babies is silly, I had to eat my words this time... I guess having my own baby girl to dress up changes things... :p In a hurry I made a flower from a pattern in "Myk start" and with a scrap of white wool yarn. The middle of the flower was stitched up with some golden thread, and the flower was then attached to a piece of lace. The baby, however, didn't appreciate her new headband, so it'll be interesting to see how the pictures turned out... :)

søndag 7. oktober 2012

Lilla

...er visst fargen for tiden. Tre kort har blitt laget de siste dagene. Det første er i anledning en 60-årsdag, det neste er til mammas bursdag og dorullkortet ble laget til mammas venninne. Rosen og symaskinen er digitale stempler som jeg fant her; masse fint på den bloggen!

Purple is the colour... I have made three cards the past few days. The first one for a 60th anniversary, the second one for my mum's birthday, and the third one for my mum's friend. The rose and the sewing maschine are digital stamps that I found here, a blog with lots of lovely free digital stamps!




fredag 5. oktober 2012

Rosa dåp

Det har nylig blitt feiret dåp i heimen, og siden dåpsbarnet er jente ble det en rosa dåp tross mammaens intensjoner om å styre unna akkurat den fargen. Det viser seg at det ikke alltid er så lett å følge intensjonene sine, og noe sier meg at det blir enda mer rosa i årene som kommer.

Bordkortene var sko etter malen du finner i denne bloggposten, og et tips er å lage de i god tid i forveien, ikke starte fire dager før dåpen... Og så kan det være lurt å lage en testversjon. Her ble de liksom utformet underveis, men det gikk det også. Under skoene skrev jeg sitater som var tilpasset mottakeren, men felles for sitatene var at de handlet om babyer eller livet. Skoene ble plassert ved kuvertene fylt med sjokolade.




Blomsteroppsatsene laget jeg også selv, det var nesten det morsomste av alt! Bildet viser det ikke så godt, men lysestaker fra Ikea ble satt oppi glassboller. Rundt lysestaken la jeg oasis, som ble dekket med hvit sisal, slik at oasisen ikke syntes igjennom. På toppen la jeg grønn mose som ble plukket i skogen noen dager tidligere. Rosa og grønn hortensia ble stukket i oasisen slik at den dekket bollen, og i hortensiaen stakk jeg rosa roser, hvit krysantemum (skjult bak lysestaken) og en rosa cala. Til slutt et pyntehjerte.


Dåpsbarnet måtte jo få et kort, og denne gangen prøvde jeg meg på eksplosjonsboks. Nå er det slik at jeg gjerne gjør ting i siste liten, noe som resulterte i at jeg satt oppe til halv tre natten før dåpsdagen for å lage kortet... :p Inni ble det bare ett lag, to av "flappene" innholdt tekst, én av de fikk et bilde av dåpsbarnet, mens på den siste festet jeg pengene hun fikk i gave. I midten av esken sto esken med smykket hun fikk.