torsdag 12. august 2010

Vinterforberedelse


Håndtaket på vedovnen vår blir veldig, veldig varmt og umulig å ta i uten beskyttelse. Dette har medført flere kreative metoder for å åpne døren, den vanligste har vel vært å åpne ved å skyve på håndtaket med en vedkubbe (man tager hva man haver, osv...). Løsningen blir å lage en gryteklut; ikke i bomull, men i ull, siden det ikke skal ta fyr så fort. Grytekluten er heklet i Iglo Soft fra Trysilgarn, på krok nr. 6,5; og heklet til fastmasker til nøstet tok slutt. Siste rad skulle jeg egentlit heklet krepsemasker, men jeg ser nå at jeg heklet bakvendte kjedemasker i stedet. Jaja. Så er jeg i alle fall forberedt til vinteren, men håper det er ennå en stund til den må i bruk.

The handle on our stove gets really, really hot, and you can't touch it without some kind of protection. This has resulted in several creative methods for opening the door. The final solution is a pot holder, made in wool so it won't get burnt that easily. It's made out of one skein Iglo Soft from Trysilgarn, on hook nr. 6,5, og crochet untill there's no more yarn left, using sc. The last row was supposed to be reverse crochet, but I see now that I crochet reverse chain stitches. Anyways. I'm now prepared for winter, but hoping that it'll still take some time before I have to start my new potholder.

2 kommentarer:

Rigmor sa...

sånn er ovnen til mamma og pappa på hytta også! Kjedelig, og kjempe farlig for distre folk som meg. Men pappa gikk til innkjøp av en stygg hanske. Jeg synes din er myyyyye finere enn hansken hans! Og lurt ikke minst :)

amylin sa...

Fin gryteklut og greit å ha til varme ovner ja. Jeg håper virkelig ikke det blir en like kald vinter i år som i fjor.