torsdag 16. oktober 2008

Pärlring - modifisert


På ferie i Sverige i sommer kjøpte jeg denne boken, en bok med mønster på 19 heklede pulsvanter. Kjøpte den vel ikke i første omgang fordi jeg bruker så mye pulsvanter selv, men det er mange fine mønstre der som kan brukes på andre ting. Men da mamma ønsket seg pulsvanter i bursdagsgave, i sort og rødt, var jo boken perfekt. :) Forøvrig kan boken anbefales!

Jeg falt veldig for pulsvantene på omslaget, "Pärlring", men av en eller annen grunn var det vanskelig å finne garn som passet. Første forsøket ble gjort med alpakka-garn, men det ble for "fluffy" slik at mønsteret ikke kom så godt fram. Jeg endte opp å hekle de med Smart, med heklenål 3,5. Dette ble nok for tykt, jeg mått kutte ned på antall "øyne" i mønsteret, ellers ville de blitt for lange, i tillegg til å hekle færre rader, slik at de ikke ble for vide. Ringene som danner pyntekanten måtte jeg droppe, de ble bare ikke fine, kanskje nettopp fordi garnet var for tykt. Istedet avsluttet jeg med tre rader fastmasker, den siste raden med perler. I den andre enden (utenfor bildekanten) er det også tre rader fastmasker, da uten perler.


Dette var første gangen jeg heklet med "mønster" og en ekstra tråd som løp med hele veien. Synes det var vanskelig å hekle uten at tråden som lå under tøt opp gjennom maskene, selv om jeg passet på å stramme lett til underveis. Blir ekstra synlig når fargene er så kontrasterende som de er her, skal prøve med tynnere garn neste gang, mulig det er bedre.

Jeg vet mamma blir fornøyd uansett. ;)

Ingen kommentarer: