mandag 8. desember 2008

Heklet julehjerte


Mønsteret på dette hjertet fant jeg på nettet i vår en gang; heldigvis lagret jeg siden som pdf-fil, for nå finnes den ikke lenger... Dette hjertet er heklet med et heklegarn av ukjent opphav, og med heklenål 1.5.

I found the pattern for this heart onling sometime last spring; luckily I saved the page as a pdf-file, because now it's removed... I've corcheted this heart with some inspecified crochet yarn, and hook nr. 1,5.

Har stivet det med Stiff strykespray flere ganger, strøk til det ble litt brunt på den ene siden (råd for å fjerne det brune (svidd stivelse?), om det går an, mottas med takk...), men det er ennå ikke stivt nok til å henge ordentlig. Sånn ser det nemlig ut i hengende tilstand:

I've tried to starch it several times with a spray for that purpose, I ironed it till it turned a bit brown on one side, but still it isn't good enough. This is how it looks now, hanging:


Et stykk trist julehjerte...

One sad-looking christmas heart...

Tror jeg må bruke sukkerlake for å stive det, skal i alle fall prøves. Og når jeg tenker nærmere etter, vil jeg nok skifte det lyseblå båndet ut med et rødt, for å gjøre det hele mer julete.

I'm thinking about using sugar and water, should try that out. And when I'm thinking about it, I think I'll change the light blue ribbon with a red one, to make it more christmassy.

3 kommentarer:

MirreVirre sa...

For å få det skikkelig stivt bruker jeg Krøllfri, det får du kjøpt i matbutikk. blander det ganske mye sterkere enn det står på pakka, tar bare en dæsj i varmt vann før jeg vrir det opp i det og blokker til det er tørt. da blir de stive og fine!

Marie sa...

Hei! Har du "oppskriften"? Jeg har akkurat begynt å heklet så er nybegynner, men dette så overkommelig ut =)

Miriam sa...

nydelig hjerte,mitt henger på "kontoret" men det er hekla av noen andre