tirsdag 13. januar 2009

Et tvilsomt hekleprosjekt + kjøkkenklut

I det siste nummeret av Interweave Crochet fant jeg et skjerf jeg likte, et fint vårskjerf når man ikke vil pakke seg inn altfor mye. Jeg har aldri heklet med Bris før, men det var kompatibelt med originalgarnet, og det finnes også i multifarget. Det er bare det at garndamen min fører ikke garn fra Gjestal, det er en time å kjøre til nærmeste garnbutikk og VISA-kortet mitt er for tiden ute av drift så ingen netthandel på meg før jeg får nytt... I stedet foreslo hun at jeg kunne bruke Smart, før hun fant fram noe håndmalt Babysilk, som hadde kommet inn i nye farger. Og jeg falt jo pladask, tenk så godt å ha rundt halsen! Og flere av mine favorittfarger! Jeg dro fornøyd hjem med tre nøster, riktignok er garnet litt tynnere enn Bris og Smart, men jeg tenkte at det bare var å gjøre rutene i skjerfet større.

In the last issue of Interweave Crochet, I found a scarf I liked. It would be nice for spring, when one don't want to be too much wrapped up. I've never used the yarn Bris before, but it matched the yarn thar was used in the pattern, and it is also multi-coloured. My LYS doesn't have yarn in this brand, it's about an hour drive to the closest yarn store, and my VISA doesn't work at the moment, so there won't be any internet shopping untill I get a new one... Instead, the lady at my LYS suggested Smart, before she handed me some handpainted Babysilk, which just had arrived in new colours. And of course I fell in love with it, imagine how lovely it would be to wrap it around my neck! And several of my favourite colours! Content, I went home with three skeins. The yarn is a lot thinner than Bris and Smart, but I thought I just could make the squares in the scarf a bit bigger.

Som tenkt, så gjort. Jeg økte antall masker med 10, og heklet i vei. Etterhvert begynte jeg å tvile, og det gjør jeg fremdeles... Halvveis på rute nr. 2, har jeg ikke lyst til å hekle det lenger. Det krøller seg (blir sikkert bra om jeg presser det, men det er jo ikke noe jeg gidder å gjøre etter hver gang jeg har brukt det!), og det er rett og slett tynt og "fislete", kan ikke se for meg at dette er et skjerf som varmer, med mindre jeg hekler et laaaangt et og surrer det ørten ganger rundt halsen.

And so I did. I added 10 stitches, and crocheted along. I started doubting the whole thing after a while, and I still do... Halfway on square nr. 2, I don't feel like crocheting it anymore. It curls (it might be okay if I steam it, but I probably don't wanna do that everytime I use it!), and it's thin and "whimpey". I can't imagine this to be a scarf that warms me, unless I make it super long and wrap it around my neck x number of times.Så nå lurer jeg rett og slett på å rekke opp det lille jeg har gjort, og prøve meg på å strikke en babyjakke istedet. Har funnet noen på Garnstudio som ser ut til å være overkommelige, i alle fall ved første øyekast. Kan jo hende man lærer noe underveis også... ;) Denne kanskje, eller denne?

So now I'm thinking about frogging what I've done, and try knitting a baby jacket instead. I have found some on Drops Design, that seem to be reasonable, at least at first sight. I might learn something too... ;) Perhaps this one, or this?

Apropos strikking, enda en kjøkkenklut er ferdig; same procedure as last time... Og jeg har lært at ett nøste Tuva på pinne 4,5 holder til to stk. litt små kjøkkenkluter :) (Ikke et veldig spennende prosjekt, men skal alt man lager dokumenteres, så...)

Talking about knitting, another dishcloth is done; same procedure as last time... And I have learnt that one skein Tuva on needle 4,5 is enough for two smaller dishclothes :) (Not a very exciting project, but since I'm blogging everything I make...)


3 kommentarer:

Hannesol sa...

Det er ergelig når en ikke får det til som en har tenkt. Jeg har strikket et skjerf som er ganske likt dette. Bilde og mønsterlink ligger i bloggen (18.november). Går jo an å bruke dobbelt garn. -Lykke til med hva du velger å bruke garnet til ! :-)

Lena sa...

Huff ja, ikke alltid prosjektene blir som man hadde tenkt! Men er sikker på at det blir noe flott av garnet etterhvert:-) Ha en fin helg!

sol sa...

Kjedelig når garn ikke oppfører seg som det skal, håper du finner noe annet du vil bruke det til.